sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kissojen virikeluento

Jaana Pohjola otti minuun taannoin yhteyttä ja minulle tarjoutui mahdollisuus tutustua Koirakoulu verkossa - palveluun. Sivustolla on tarjolla hyödyllisiä opetus-/koulutusvideoita liittyen koiriin, kissoihin ja hevosiin. Kuinka helppoa; luennot toimivat siis verkossa ja voit katsoa niitä vaikkapa omalta kotisohvalta silloin kun sinulle sopii.

Bengalithan ovat tunnetusti erittäin vilkasta väkeä, joten lähdin tutustumaan tähän luentoon suurella mielenkiinnolla. Luento kesti noin 25 minuuttia ja piti sisällään tiivistä asiaa kissojen virikkeiden tärkeydestä. Videolla käytiin läpi muun muassa kissojen käyttäytymisen ongelmatilanteita ja -käytöstä ja niiden käsittelyä virikkeiden kautta. Videolla käytiin myös kivasti läpi erilaisten kissojen viriketarpeita - passiivinen ja aktiivinen kissa tarvitsevat erilaisia virikkeitä.

"Koirakoulu Verkossa on perustettu joulukuussa 2014. Tarjoamme eläinten koulutuspalveluita modernia digitaalista teknologiaa hyödyntäen – koulutuspalvelut ovat käytettävissä niin tietokoneella, älypuhelimilla kuin tablettilaitteillakin, joten valmentajan tuen ja harjoitusohjelmat saa mukaan sinne missä itse harjoittelu eläimen kanssa tapahtuu. Koulutuksiimme voivat osallistua kaikki koira- ja hevosharrastajat osaamistasosta riippumatta. Opetus perustuu moderniin ja viimeisimpään tutkimustietoon eläinten oppimisesta. Koulutuksissa käytämme positiiviseen vahvistamiseen perustuvia menetelmiä.

Kouluttajamme ovat sitoutuneet seuraamaan alan tutkimustiedon kehittymistä aktiivisesti ja soveltavat tietoa tarjotuissa koulutuspalveluissa. Laadukkaan palvelun varmistamiseksi kouluttajamme myös kouluttautuvat itse jatkuvasti. 
Opetamme eläinten omistajia hyödyntämään kouluttamisessa eettisen tarkastelun kestäviä koulutusmenetelmiä, joiden tavoitteena on eläimen ja ihmisen välinen saumaton ja positiivinen vuorovaikutus, sekä erityisesti eläimen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Koulutuksissa hyödynnämme palkkioita laajamittaisesti – ruokapalkkioiden lisäksi erityisesti urheilukoirilla käytämme palkkioina ja motivaatiomenetelminä toiminnallista palkitsemista, ns. viettipäämääriä sekä leikkiä sen kaikissa eri muodoissaan."

(kuvakaappaus verkkoluennosta)

Koirat ja hevoset eivät liippaa meitä läheltä, mutta sain mahdollisuuden tutustua kissojen virikeluentoon veloituksetta.


"Kissan virikkeistämisellä saavutetaan monia hyötyjä; kissan hyvinvointiin voidaan vaikuttaa stressitilaa alentamalla ja lajityypillistä käyttäytymistä lisäämällä. Virikkeiden avulla kissan mieliala paranee ja sitä kautta voidaan vaikuttaa moneen käytösongelmaan ennaltaehkäisevästi. Jokaiselle kissalle kannattaa suunnitella oma virikeohjelma, jonka avulla tuetaan psyykkistä hyvinvointia ja sitä kautta terveyttä.Eläinten käyttäytymisneuvoja Jaana Pohjola kertoo tällä luennolla kissan virikkeistämisestä, ja virikeohjelmien suunnittelusta."(kuvakaappaus verkkoluennosta)


Itse olen melko paljon perehtynyt kissojen aktivoimiseen ja virikkeisiin aktiivisen rodun takia, joten minulle tämä luento ei tuonut kovin paljon uutta asiaa. Voin kuitenkin suositella sivustoa kaikille sen helppokäyttöisyyden vuoksi. Palveluun rekisteröidytään ja luentoja sekä koulutusvideoita voi ostaa sivuston kautta. Palvelu toimii siis kaikilla päätelaitteilla: mobiilisti, tabletissa ja tietokoneella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti