keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Vuoden PR-bengalit

Täplätyttöjen Facebook-sivulla jo ehdinkin kertoa, että Suomen bengalikissat ry palkitsi Täplätytöt PR-bengali arvonimellä. PR-bengali -tittelin voi ansaita työstä rodun tunnettavuuden eteen mm. esittelynäyttelyissä ja muuten julkisuudessa edustaen. Yhdistys on noin kahdenkymmenen vuoden aikana jakanut tämän tittelin vain muutaman kerran. Muistoksi saamme ainakin hienon kunniakirjan!

Kirjoittelin pienen jutun yhdistyksen jäsenlehteen ja ajattelin jakaa nyt sen myös teille jotka ette yhdistyksen jäseniä ole.


PR-bengalit
Täplätytöt – Neiti Ylppö ja Stella

Elettiin aikaa kun yksi bengali, eli Neiti Ylppö, oli jo tullut taloon ja valloittanut henkilökunnan sydämet, niin myös minun henkilökohtaisen Facebook-sivuni kissa edestä, takaa, makaa -kuvilla. Olin aiemmin kirjoitellut muihin aiheisiin liittyvää henkilökohtaista blogiani muutaman jutun verran, mutta kiinnostavat jutut tuntuivat loppuvan lyhyeen ja bloggaaminen  jotenkin jäi. Kun kissakuvia Facebookissani alkoi olla jo kymmeniä ellei satoja, päätin perustaa kissablogin jossa voisin julkaista kissakuvia ja -juttuja kaikessa rauhassa, ilman että ei-kissaihmiset kyllästyisivät loputtomaan kuvatulvaan. Kissa nukkuu, makaa, syö, leikkii... – epäilin nimittäin sellaisten kuvien uppoavan vain kissaihmisiin. Jollain tapaa loin ehkä blogin kautta itselleni myös toisen persoonan. Silloin en oikeastaan kehdannut kavereiden kesken olla se "hullu kissanainen", mutta nykyään olen sitä kyllä aika isosti – siis ihan julkisesti. ;)

Täplätytöt-blogin perustin heinäkuussa 2011, juuri ennen Stellan kotiutumista meille. Blogin nimi tuskin kummempia selittelyjä kaipaa - kaksi täplikästä bengalityttöä. Hyvin pian blogi sai lukijoita ja kommentoijia jotka innoittivat minua jatkamaan sen julkaisua, avaamaan bengalien arkielämää ja samalla kotiamme kiinnostuneille yhä enemmän. Halusin myös tuoda tätä mahtavaa rotua enemmän tunnetuksi. Nykyään Täplätytöt-blogilla on myös oma Facebook-sivu jossa tykkääjien määrä lähentelee kolmeasataa. Itse blogissa on tähän mennessä vierailtu yli 124000 kertaa. Näyttelyissä on ollut hauska huomata kuinka minulle kasvotusten tuntemattomat ihmiset ovat tulleet nykäisemään hihasta kysyen ”Oletko sinä se Täplätyttöjen palvelija? Olen lukenut blogianne!” Mukavan harrastuksen myötä olen saanut näiden muutaman blogivuoden aikana korvaamattomia ystäviä, niin ihmis- kuin kissaystäviäkin (rodusta riippumatta), joiden kanssa olemme ottaneet tavaksi viettää melko säännöllisesti iltaa porukalla loputtomien kissajuttujen kera. Samalla minulla on ollut ilo tutustua muihinkin rotuihin kotioloissa. Myös muutamissa julkisissa kissabloggaritapahtumissa olen vieraillut.

Blogin kautta olemme saaneet monia myös kiinnostavia yhteydenottoja. Ylppö ei näyttelyistä enää välitä, mutta se on Stellan kanssa esiintynyt monissa eläinkaupan esittelypäivissä valjastellen tottuneesti ympäri myymälää ja yleisö on saanut silittää ja paijata sitä vapaasti. Esittelytilaisuuksissa Ylpöstä on kuoriutunut oikea show-persoona. Reippaalla olemuksellaan ja tietysti kauniilla täplikkäällä ulkonäöllään se on antanut myönteisen kuvan bengalista rotuna. Stella on viime vuonna ansaitun Regional Winner -tittelin jälkeenkin jatkanut menestyksekästä näyttelyuraansa ja uuden tittelin myötä se sai näkyvyyttä Moskovassa järjestetyssä palkintogaalassa. Monista yhteydenotoista eniten ovat jääneet mieleen Kissojen Suomi -kirjaan pyydetyt kuvituskuvat Ylpöstä sekä kirjan esittelytilaisuus Espoossa Sellon kirjastossa jossa Ylppö toimi tilaisuuden maskottina valjastellen ympäri kirjastoa ja pidimmehän myös samaisessa tilaisuudessa lapsille lelukissanäyttelyn. Toinen hyvin mieleen jäänyt tapaus oli yhteydenotto Kissafani-lehdestä, jonne teimme useampisivuisen jutun bengaleista. Kesäkuussa 2014 Täplätytöt-blogi valittiin Cision.com-sivuston toimesta 10 suosituimman lemmikkiblogin joukkoon.

Vaikka paljon on ehtinyt tapahtua ja monessa olemmekin mukana olleet, oli tämä PR-bengalien arvonimi meille todellinen yllätys! Sydäntä lämmittää, että blogiharrastukseni on edesauttanut rodun näkyvyyttä Suomessa. Tästä on hyvä jatkaa. Täplätytöt kehrää ja kiittää lukijoitaan sekä faneja. Olkaahan kuulolla ja mukana jatkossakin täplisten vauhdikkaassa bengalimeiningissä.

Terveisin kirjuri Anni & Täplätytöt
”Neiti Ylppö”, Bombay-Dreams Soma
”Stella”, Starglitters Snowflake
(kirjastokuvat: Ossi Koivistoinen)


9 kommenttia:

 1. Kiva kirjoitus, kiva lukea mistä blogi lähti :) - emäntä

  VastaaPoista
 2. Hieno titteli hienoilla tytöillä! :)

  VastaaPoista
 3. Ansaittu titteli teillä. Onnea!

  VastaaPoista
 4. No onhan he ihan huippuja pr-kissoja! <3

  VastaaPoista
 5. Onnittelut hienosta ja ihan ansaitusta tittelistä! :)

  VastaaPoista
 6. Ansaittu maininta, ehdottomasti ! Onnea teidän jengille :)

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtava titteli :) Onnea !

  VastaaPoista
 8. No mutta olettehan te kissablogien parhaimmistoa! Tittelit ja onnittelut tulee siis ehdottomasti oikeaan osoitteeseen. :)

  VastaaPoista
 9. Ihana juttu ja paljon onnea - he onkin just oikeita PR-kissahenkiloitä. Bengali on fantsu rotu, yksi lemppareistani :)

  VastaaPoista