maanantai 7. maaliskuuta 2016

Deluxe PrimaCat - fiksu vaihto, osa 2Täällä on päästy Deluxe PrimaCat -ruokien kanssa viikonlopun aikana jo vauhtiin. Saimme ruokapaketin mukana ohjevihkosen siitä kuinka ruoan vaihtaminen onnistuisi parhaiten. Meillä kissat ovat saaneet vaihtelevasti vähän sitä sun tätä märkäruokamerkkiä ilman vatsaoireita, joten otimme uudet ruoat välittömästi testiin ilman sen kummempia valmisteluja. *kopkop* Onnellinen saa olla ettei kissojen elinikänä niillä ole ollut koskaan vatsaongelmia. Mikäli kissa on herkkävatsainen tai nirso, suositellaan seuraavanlaista etenemistapaa uuden ruokamerkin kanssa:

 1. Tarjoa alkuun päivän-parin ajan pieni annos uutta ruokaa vanhan ruuan rinnalla omassa kupissaan. Siten kissa tottuu uuden ruuan tuoksuun ja saa maistaa sitä halutessaan.
 2. Sekoita seuraavaksi uutta ja vanhaa ruokaa samaan kuppiin. Laita alussa uutta ruokaa noin 1/5 ja lisää uuden ruuan määrää asteittain seuraavina päivinä.
 3. Noin viikon kuluttua voit tarjota kokonaan uutta ruokaa, jos kissa on oppinut syömään sitä yhdessä vanhan ruuan kanssa. Joillakin kissoilla voi mennä pidempäänkin. Jatka silloin sekoituksen tarjoamista ja tarjoa täysin uutta ruokaa myöhemmin uudelleen.
 4. Jos sekoituskaan ei heti maistu, niin voit kokeilla myös näitä lisäkonsteja, joilla ruoka voi muuttua nirsonkin kissan mielestä vastustamattomaksi:
  - lisää ruuan sekaan muutamia kissasi suosimia herkkupaloja
  - lämmitä ruokaa varovasti ja tarjoa se vähintään huoneenlämpöisenä
  - lorauta ruuan päälle hieman lientä tonnikalapurkista.Ensimmäisenä testiin pääsivät märkäruoat. Aloitimme Deluxe PrimaCat annosaterioilla. Purkin sisältö on sopivan kokoinen yhden kissan annokseksi, mutta mikäli on tottunut antamaan kahden kissan ruuat yhdestä purkista, on tässä liian vähän. No ei muuta kun molemmille kissoille oma purkkinsa. Purkin avausmekanismi on helppo, kansi on kuin jogurttipurkissa eikä vaadi järeämpää voimankäyttöä. Nämä purkissa olevat annosateriat ovat käsittääkseni kaikki koostumukseltaan pateita, joista meidän kissat eivät ole koskaan kovinkaan välittäneet, pitää olla jotain pureskeltavaa. Aiemmassa postauksessa kirjoitin että Stellalle kelpaa kaikki... No eipä kelvannut tämä, kun taas nirso Ylppö veteli ahmien koko kupin tyhjäksi! Ideaali tilanne toki olisi ettei tarvitsisi ostaa kahdelle kissalle eri ruokia vaan molemmille kelpaisi sama.


Tonnikalaa ja kanaa pateena

 • 100 % luonnolliset raaka-aineet 
 • Tonnikalaa ja kanaa (yht. 74 %)
 • Ei sisällä viljoja eikä sokeria 
Täyteläistä tonnikalaa, mehevää kananlihaa sekä kissasi tarvitsemaa elintärkeää nestettä – vettä. Näin yksinkertaisista ja 100 % luonnollisista aineksista syntyy herkullinen Deluxe PrimaCat -annosateria. Tämä täydennysravinto soveltuu kaikenikäisille kissoille osaksi päivittäistä ruokavaliota. Vastustamattoman hyvää ja ravitsevaa ruokaa rakkaalle lihansyöjällesi. 
Koostumus: Kala ja kalan sivutuotteet (tonnikala 56 %) liha ja eläinperäiset sivutuotteet (kana 18 %), vesi.
Lisäaineet: Ravitsemukselliset lisäaineet: E-vitamiini 33 mg/kg.
Ravintoaineet: Kosteus 82 %, raakavalkuainen 9 %, raakaöljyt- ja rasvat 4 %, raakakuitu 0,5 %, hehkutusjäännös 1 %.
Käyttöohje: Säilytä viileässä ja kuivassa, avattu tölkki jääkaapissa. Parasta ennen –päiväys ja eränro; kts. pohja.
Ruokintaohje: Täydennysravintoa. Alle 3–kiloiselle kissalle noin 1-2 annostölkkiä ja yli 3 –kiloiselle 2-3 annostölkkiä. Jaa päivittäiset annosmäärät vähintään kahteen eri ateriaan. Päivittäinen ravinnontarve riippuu esim. kissan rodusta, iästä ja aktiivisuudesta. Tarjoa huoneenlämpöisenä ja pidä aina raikasta juomavettä saatavilla.
Toisena päivänä otimme testiin Deluxe PrimaCat annospussit makuina tender tuna sekä classy chicken. Nämä ovat täydennysravintoja. Annospussit maistuivat molemmille, sekä tonnikala että kana. Näissä pusseissa on nimensämukaisesti "annos", eli 50g. Näistäkin on annettava kummallekin kissalle omansa. Pidän käytännöllisyyden vuoksi enemmän näistä annospusseista kun ruoan lautaselle laittoon ei tarvita lusikkaa tai muuta välinettä vaan sen voi kipata suoraan pussista lautaselle. Roskaakin tulee vähemmän.


Täyteläistä tonnikalaa

 • 75 % tonnikalan fileetä
 • 100 % luonnolliset raaka-aineet
 • Ei lisäaineita
 • Ei vehnää tai sokeria
Deluxe PrimaCat Tender Tuna on runsas annos täyteläistä tonnikalaa, jonka seurana on hieman riisiä (3 %) ja kissasi nesteytyksestä huolehtivaa vettä – eikä mitään muuta. Lihansyöjien päivittäiseen ruokavalioon suunnitellut Deluxe PrimaCat Tender Tuna -annospussit on valmistettu parhaista, 100 % luonnollisista raaka-aineista, ilman minkäänlaisia keinotekoisia väri-, maku tai säilöntäaineita. 
Pakkauskoot: 50 gramman yksittäispakkaus ja 4 kappaleen monipakkaus.
Koostumus: Tonnikala 75 %, riisi 3 %, vesi 22 %.
Ravintoaineet: Raakavalkuainen 17,5 %, raakaöljyt ja -rasvat 0,6 %, raakakuitu < 0,1 %, hehkutusjäännös 1,0 %, kosteus 80,0 %.
Käyttöohje: Säilytä kuivassa ja viileässä, avattu pakkaus jääkaapissa.
Ruokintaohje: Täydennysravintoa. 4-5 –kiloiselle kissalle noin 4-5 annospussia päivässä jaettuna vähintään kahteen eri ateriaan. Päivittäinen ravinnontarve riippuu esim. kissan rodusta, iästä ja aktiivisuudesta. Tarjoa huoneenlämpöisenä ja pidä aina raikasta juomavettä saatavilla.

Annospussien sisältö näytti juurikin kanalta ja tonnikalalta kuten pitääkin.


Ylppö: Tonnikalasta pidin enemmän, mutta kyllä tämä kanakin maistuu.


Seuraavassa postauksessa asiaa PrimaCatin kuivaruuista!

1 kommentti:

 1. Meillä maistuu annospussit ja raksut. Purkit huonommin. Tai jollekin maistuu, yhdelle yks toiselle toinen, kaikille ei mikään.

  VastaaPoista