lauantai 1. maaliskuuta 2014

Pesäinnostus

Moikka pitkästä aikaa taas! Bloggailu on jäänyt huolestuttavasti takavasemmalle, mutta sille on tällä kertaa syynsä. Sain joululahjaksi ompelukoneen ja muutama viikko sitten päätin ottaa sen esille ja alkaa ompelemaan. Ja mikäpä muukaan olisi mukavampaa kun kissa-aiheisten juttujen tekeminen?! Lievästi ilmaistuna innostuin hieman tekemään kissanpesiä. Pesistä tuli yllättävän kivoja siihen nähden, että olen tainnut viimeksi koskea ompelukoneeseen yli 10 vuotta sitten. Tässä muutama kännykkäräpsy valmistuneista pesistä.

Ensimmäinen tekele näytti tältä ja ystäväni Pepa-bengali sai tästä pesän:


Tyytyväinen asiakas Pepa (Kuva: Johanna)Toinen valmistui jämäpaloista ja jäi ihastuttamaan olohuoneen nurkkaa:


Lisää pesiä!Tulipahan kokeiltua koiranpetiäkin:


Nämä kaikki pesät ovat saaneet uuden kodin, mutta tuntuu ettei innostus ei ota laantuakseen joten pesiä saattaa tulevaisuudessa valmistua lisääkin kunhan pääsen taas kangaskauppaan shoppailemaan.

Tosin tämä pienenpieni minipesä kaipaa vielä nukkujaa hintaan 18e (+ mahdolliset postikulut 6,80e)
Pesän halkaisija n. 30cm ja reunan korkeus 20cm. Sopisi kissanpennulle tai muuten vaan pienelle kisulle.
9 kommenttia:

 1. Sinulla on siis suorastaan pesätehdas! Ompeleminen on hieno taito, minulla se ei ole hanskassa. Ja en omista ompelukonettakaan.

  VastaaPoista
 2. Wau miten hienoja! En yhtään ihmettele, että kaikki ovat menneet kaupaksi. Näistä pikku bisnes pyörimään ja näyttelyihin myymään :) Ostaisin!

  VastaaPoista
 3. Siellä on ahkeroitu! Nti Ylppö näyttää kyllä vähän hämillään olevalta tuossa viimeisessä kuvassa :)

  VastaaPoista
 4. Millaisella ohjeella teit näitä? Ihan huippuhienoja! Meillä on ompelukoneen kanssa viha-rakkaussuhde, mutta voisi itsekin kokeilla tehdä jos kone sattuisi vaikka olemaan yhteistyöhaluinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje on täysin päästä heitetty, mutta lyhyesti ja varmaan tosi epäselvästi selitettynä ommellaan "pötkylä" johon tehdään pystysaumoja, täytetään pötkylä vanulla ja ommellaan pohjaan kiinni. Pohjaan kannattaa myös laittaa vanua sisälle :)

   Poista
 5. Suloisia pesiä, olet tosi taitava, myös kissojen mielestä. Nuo ovat niin kutsuvia, että tekisi itsekin mieli käpertyä tuollaiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri ja kaikki muutkin :) Mulla on ollut tosi hyvä pesien testiryhmä kotona. Heti kun saan yhden pesän valmiiksi ja laitan sen kuvausta varten lattialle niin jo on jompikumpi maukulaisista sitä jo koeistumassa.

   Poista
 6. Upeita! Yhtään ei jää epäselväksi myytävän pesän mittasuhteet, kun siellä on ahkera koeistuja.

  VastaaPoista