perjantai 6. heinäkuuta 2012

Rokotus ja verta hyväntekeväisyyteen

Ylppö kävi tänään vuosittaisessa rokotuksessa. Rokotteen pistäminen meni oikein hienosti, ilman suurempaa draamaa, tuskin edes huomasi pistosta kankussa. Samalla otettiin verinäyte kissojen geenitutkimusta varten. Verinäytteen ottaminen ei ollut yhtä huomaamaton toimenpide kuin rokotuksen. Verta otettiin etutassusta, tai oikeastaan molemmista, sillä ensimmäisellä kerralla Ylppö onnistui nykäisemään tassunsa niin että neula luiskahti pois ja verta oli eläinlääkärin pöydälläkin. Toisesta tassusta saatiin sitten näyte, ei ihan kivuttomasti, mutta kuitenkin ilman suurempaa huutoa. Ylppö oli oikein hyväkäytöksinen, eikä murissut tai pahemmin pyristellyt vastaankaan. Elokuussa on sitten Stellan vuoro. :)

Kehottaisinkin kaikkia rokotukseen, leikkaukseen tai muuten vaan eläinlääkäriin meneviä kissoja antamaan vertansa kissojen hyvinvoinnin puolesta. Esimerkiksi maatiaiskissojen näytteitä geenipankissa näyttäisi olevan vasta 22.

4 kommenttia:

 1. Aplodit Annille ja Ylpölle!
  Nyt kaikki maatiaiset liikkeelle! (Kröhmmm... Öö..) Joo.

  VastaaPoista
 2. Reipasta! En tiennyt koko geenipankista, eläinlääkäri ei ole siitä maininnut. Kerran jouduttiin Nerosta ottamaan verinäyte ja lääkäri sanoi, että ei ole ennen onnistunut saamaan verta rauhoittamattomasta kissasta. Verta luovutettaisiin ihan mieluusti lääkärikäynnin yhteydessä, mutta nukutukseen en suostuisi sen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä minäkään tuosta tiennyt, ennenkuin luin bengalifoorumilta. Ihme etteivät eläinlääkärit muutenkaan mainitse yleensä mistään tutkimuksista...

   Poista
 3. Mä olen ymmärtänyt, ettei maatiaiskissoilta hirveästi kaivattaisikaan näytteitä tai sitten sivulta saa muuten vain sellaisen kuvan, koska se on aika rotukeskeinen. Mindyä en olisi kyllä muutenkaan ihan ekana laittamassa tuohon osalliseksi, kun lääkärikammo on kasvanut niin isoksi, ettei edes perustutkimuksia yritetä täydellisenä tehdä.
  Tosi hieno juttu, että teiltä lähtee näytteet ja vielä ilman suurempia traumoja!

  VastaaPoista