sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kissojen Suomi

Kirjan kansikuva


Kissojen Suomi -kirja ilmestyy syyskuussa ja siihen liittyy pieni salaisuus, jota en kerro vielä... saatatte ehkä arvata jotain.. ;) Palaan asiaan sitten kirjan ilmestyttyä. Kovin mielenkiintoiselta teokselta vaikuttaa, joten kaikki sitten syyskuussa ostamaan!

"MINNA KEINÄNEN, HARRI NYMAN
Kissojen Suomi
Katit historian poluilla

Verraton hiirestäjä, loitsujen kiilusilmä, ihana lemmikki – kissa on ollut kautta aikojen arvoituksellinen, mutta myös hyödyllinen ja tietysti vastustamaton. Saapuiko ensimmäinen kissa Suomeen viikinkien matkassa? Kuka on Kalevalan Kipinätär ja Edith Södergranin Totti? Miksi mustaa kissaa pelätään ja pörröistä kotikissaa rakastetaan?

Kissojen Suomi on jokaisen kissaihmisen käsikirja. Kirjan sivuilla kissat tassuttelevat historian hämäristä kansanperinteen kautta nykyajan lemmikkielämään. Tuiki tärkeä hahmo on maatiaiskissa, joka piti ihmiset leivässä jahtaamalla hiiret pois vilja-aitoista. Keskiajalla kissasta tehtiin noitien apuri ja mustan surman kantaja, joka sai ihmisten vihat päälleen. Vähitellen kissan seuralaisarvo huomattiin niin torpissa kuin kartanoissakin. Kirja tutustuttaa myös taiteen kissapersooniin, oikeisiin ja keksittyihin. Kissafilosofi kysyy, mitä kissa oikeastaan kertoo ihmisestä.

On korkea aika kertoa Suomen kissakunnan tuhatvuotinen tarina viiksistä hännänpäähän. Kiehtova teos tekee sen kissamaisella asenteella!"

7 kommenttia:

 1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta :) Täytyy laittaa hankintalistalle!

  VastaaPoista
 2. Kirjaostoksii tiedossa... vaikka olenkin ostokiellossa. No ainakin kirjastosta pitää lainata!

  VastaaPoista
 3. Niin ja kirjalla on Facebookissa jo omat fanisivut, tervetuloa mukaan! :-)

  VastaaPoista
 4. Hmm.. taitaa tulla tännekin hankintalistalle.. :)

  VastaaPoista