keskiviikko 10. elokuuta 2011

Aktivointia

Ainakin meillä Neiti Ylpön leikittäminen on elintärkeää, mikäli haluaa säästyä kynsiltä jalkaterässä, verhossa roikkuvalta kissalta, tai pöydältä putoavilta tavaroilta. Bengali on erityisen aktiivinen rotu ja vaatii paljon huomiota ja leikkituokiota. Se kyllä kertoo mikäli en ole muistanut antaa ruokaa tai leikkiä sen kanssa. Meillä on onneksi säästytty tavaroiden rikkomiselta, mitä nyt posliinisesta buddha-patsaasta, jonka Ylppö rikkoi kahdesti. Ostin siis uuden edellisen pudottua lattialle kissan toimesta, mutta eipä sekään kauaa ehjänä pysynyt. Ilmeisesti buddha oli vihollinen. Kolmatta samanlaista patsasta meille ei enää tule.

Viime keväänä huomiontarve oli äärimmäisen kova. Luulen että kevätaurinko sai Ylpönkin pomppimaan innostuksesta  suunnilleen  tasajalkaa, sillä isäntäväki ei voinut olla kuulematta auringolle omistettua oodia. Täytyi pitää ikkunat, ovet ja verhot kiinni, jotta korvat saisivat edes hetken rauhan. Kyseisestä huutelusta tuohtuneena tilasin Ylpölle Zooplussalta kaksi paljon kehuttua aktivointilelua.

Toinen on Cat Activity Fun Board, joka sopii herkkusuukissoille. Meillä tämän laudan kanssa toimivat ainoastaan katkaravut, Ylppö kun ei oikein ole perso muille kissoille tarkoitetuille herkuille. Katkarapuja (tai muita herkkuja) siis piilotetaan lautaan ja kissa joutuu itse tassulla kaivamaan herkut esiin. Toimii ainakin meillä ja laudan parissa Ylppö saa kulumaan helposti joitakin minuutteja. Nykyään se on jo harjaantunut herkkujen onkija, ettei muutaman katkaravun kaiveluun kauaa mene.

Toinen aktivointilelu on Catit Design Senses -leikkirata. Ensimmäisenä iltana tämän kanssa vierähti valehtelematta kolme tuntia leikkiä ilman taukoja. Nykyään lelu on jäänyt vähemmälle suosiolle, mutta ohimennen voi aina välillä käydä palloa pyörittelemässä.

Jos joku on kiinnostunut kissansa kouluttamisesta, mikä muuten onnistuu, niin suosittelisin Kissan aktivointi -kirjaa. Temppuja löytyy joka lähtöön ja varmasti jokaiselle kissalle sopivalla vaikeustasolla.

 Ja sittenhän voi tietenkin aktivoitua tunkeutumalla sohvan väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti