perjantai 13. kesäkuuta 2014

FINTICAt "Never too late to learn" ja lelukissanäyttely

12.-13.7. FINTICAtin kissanäyttelyssä Helsingissä Vartiokylän työväentalolla järjestetään lauantaina lapsille lelukissanäyttely jossa tuomari Åsa Broing Ruotsista arvostelee lelukissat leikkimielisesti.

Ilmottautumiset lelukissanäyttelyyn:
entry@finticat.net tai president@finticat.net
Lelukissojen kanssa osallistuvat lapset ilmaiseksi sisään.

Oikeiden kissojen osalta näyttely on täynnä, mutta tietysti kannattaa muuten vaan tulla tutustumaan "TICAiluun", koska näyttely järjestetään teemalla "Never too late to learn" ja näin ollen tavoitteena pitää rento ja vähän hidastempoisempi näyttely, jotta kaikki ehtivät oppia tämän monelle ehkä vielä vieraan TICA-maailman.

Lämpimästi tervetuloa toivottaa koko FINTICAtin porukka! :)


14 kommenttia:

 1. Tietämätön kyselee, mikä on Tica-näyttely?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ns. "kattojärjestöjä" on useampi, joista Suomessa toimii aktiivisesti FiFe (http://fifeweb.org/index.php) ja TICA (http://www.tica.org/). Suomen Kissaliitto on FiFen alainen kissayhdistys ja FINTICAt kissayhdistys on TICAn alainen. "FiFe-näyttelyitä" Suomessa on ehdottomasti enemmän. Nämä kaksi järjestöä järjestävät erityyppisiä näyttelyitä. Näin lyhyesti kerrottuna...Tästä voisi saada vaikka romaanin aikaiseksi jos yksityiskohtaisesti alkaisi kertomaan :)

   Poista
  2. Ja noin muuten TICA ja FiFe hyväksyvät hieman erilaisia rotuja. Näissä molemmissa on toki samoja rotuja suurin osa, mutta esimerkkinä vaikka: Brittiläinen pitkäkarva on hyväksytty vain TICAssa eikä sitä voi näyttelyttää FiFen alaisissa näyttelyissä. Bengali on rotuna alunperin hyväksytty TICAan, vasta jälkeenpäin FiFeen.

   Näyttelyt lyhyesti eroteltuna: FiFe-näyttelyssä kissa käy yhden päivän aikana yhdellä tuomarilla (=kissa pöydälle ja tuomari katsoo ja arvostelee). TICA-näyttelyissä kissa voi käydä yhden päivän aikana vaikka viidellä eri tuomarilla (riippuen tuomarien määrästä näyttelyssä) saaden viisi eri arvostelua. FiFessä rodut on jaoteltu neljään eri kategoriaan ja kilpailevat aina vain siinä omassa kategoriassa. TICAssa kaikki rodut on sekoitettu keskenään, ei väliä onko pitkä- vai lyhytkarvainen.

   Poista
  3. FiFen ja TICAn lisäksi kattojärjestöjä on vielä CFA ja WCF, joilla sitten omantyylisensä näyttelyt. :)

   Poista
  4. Ja pitää vielä mainita, että TICAlla on tietääkseni maailman suurin kotikissarekisteri (kotikissatkin saavat rekisteripaperin) ja näin ollen kotikissoja näkyy yleensä enemmän TICA-näyttelyissä.

   Poista
  5. ps. tuolla Siperiankissan rotumääritelmä TICAssa http://www.tica.org/public/breeds/sb/intro.php?zoom_highlight=Siberian+Cat

   tosiaan nuo rotumääritelmätkin voi vaihdella jonkin verran kun vertaa toista järjestöä toiseen.

   Poista
  6. Mielenkiintoista, olenkin miettinyt että mitä eroa näiden järjestöjen näyttelyillä on. Kuulin, että Kissaliittoon rekisteröidyt kissat voivat kerran elämässään käydä kokeilemassa onneaan TICAn näyttelyssä..?

   Poista
  7. Hei tuo on yleinen harhaluulo! Fife-rekatut kissat voivat kyllä osallistua vaikka sata kertaa tica-näytelmiin, mutta näyttelypisteitä ei kerry ellei ole tica-rekisteröity. Ja jos innostuu niin rekkaaminen on tosi helppoa :) meidän stella on rekattuna molemmissa.

   -Anni

   Poista
 2. Hei, me olemme tulossa. Tai siis ilman kissoja, mutta haluan ehdottomasti osallistua teemaan "Never too late to learn" :)

  VastaaPoista
 3. Vahvasti näyttää, että meiltäkin tulee tämä täti katsomaan leukissarinkiä ja samalla sitten voisinkin ihka ensimmäistä kertaa katsoa myös mitä kissanäyttelyissä oikein tapahtuukaan!

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon myös blogisijoituksesta lemmikkiblogien Top10 - listalle! Lueskelen mielelläni sun postauksia, niistä myös oppii kissa-asioita niinkuin nytkin tämän Tica-jutun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo ja kiva kun lueskelet! :) Tuosta blogisijoituksesta olin todella yllättynyt, täytynee tehdä siitä vielä oma postauksensa.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista