keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Stella pennusta tähän päivään

Selailin eilen vanhempia kuvia kissoista ja kiinnitin huomiota erityisesti Stellaan ja sen ulkonäköön. Valkoisilla himalajanaamio bengaleilla turkin väri saattaa kehittyä ja kehittyykin hitaasti verrattuna ruskeisiin bengaleihin. Selkeä muutos on tapahtunut kauniimpaan suuntaan. Mitäs sanotte?

Stella 4kk ikäisenä.


Stella helmikuussa 2012.


Ja Stella tänään.10 kommenttia:

 1. Kauniisti on väri kehittynyt <3 Ihanan innokas ilme keskimmäisessä kuvassa. "MIIII!"

  VastaaPoista
 2. Kyllä. Neito vain kaunistuu entisestään:)

  VastaaPoista
 3. Uskomaton värin vaihto, mihin ehtiikään.

  VastaaPoista
 4. Moi. Haluaisin udella, mitä kissanruokaa bengalisi syövät. Meille tuli juuri pikkubengali ja yritän tässä kovin selvitellä, mitkä olisivat hyviä märkä- ja kuivaruokia bengalille (tilataan ruuat lähinnä zooplussasta). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, ensinnäkin onnea pikkuisesta bengalinpennusta, teitte oikean rotuvalinnan ;)

   Bengalin (ja muidenkin kissojen) ruokavaliossa tulisi valita mahdollisimman proteiinipitoista ruokaa. Ruokia valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota ravintoarvoihin. Markettiruuissa on joitakin hyviä vaihtoehtoja, mutta sitten on aika paljon niitä viljaa sisältäviä. Meillä ainakaan Stellan vatsa ei kestä viljaisia ruokia ja vatsa menee helposti sekaisin ja se kakka sitten todellakin haisee pahalle :D. (eihän kissat luonnossakaan syö viljaa) Zooplussalla on myynnissä mielestäni tosi hyviä ja laadukkaita merkkejä.

   Meillä nuo katit syö lähinnä Applawsin raksuja, joissa lihapitoisuus on muistaakseni jotain 80%, samoin Applawsin märkäruokaa meillä syödään. Tonnikalamaut ovat suosiossa. Itse tykkään kun nuo Applawsin ruuat näyttää juuri siltä mitä ovat, eli tonnikala on tonnikalaa ja kana kanaa, eikä mitään kummallista mössöä. Applawsin märkäruuat ovat ns "täydennysravintoa" ja niissä ei ole kaikkia tarvittavia vitamiineja ja siksi on tärkeää, että kuivaruoka on laadukasta ja sitten voi antaa jotain vitamiinitahnaa lisäksi.
   (tämä on meillä herkkua http://www.zooplus.fi/shop/kissat/taydennys/vitamiinit/142498 )

   Muita laadukkaita kuivaruokia ovat esimerkiksi Ziwipeak ja Orijen.
   Märkäruuista voisin lisäksi suositella Almo Naturea ja Porta21:stä.

   Kaikki kissathan eivät sitten ihan kaikkea syö, joten kokeilemallahan se selviää mikä on suosikki! :) Ja nuo edellämainitut siis meillä suosikkeja..

   Teollisten ruokien lisäksi Ylpön herkkua on possun sydän, jota saa ihan marketista kohtuuhintaan. Raakana ja pilkottuna tarjoillaan.

   Toivottavasti näistä oli jotain apua. :)

   Poista
  2. Kiitos! Vastauksestasi oli kyllä paljon apua. :) Mitä mieltä olet Animonda Carny purkeista? Lueskelin bengalit foorumilla, että aika monet syöttävät niitäkin kisuilleen.

   Poista
  3. Animonda on myös laadukasta, mutta meillä nuo eivät sitä muistaakseni syöneet. Noille meidän kissoille ei oikeen kelpaa sellainen mössö/patee-koostumus jota toi Carny on... En nyt täysin varma ole oliko se juuri tuota..

   Poista
 5. Näistä kuvista näkee kyllä hienosti värin kehittymisen. :)
  Kaunis Stella! :)

  VastaaPoista
 6. Olisko mahollista ottaa joku näist kuvista mun PowerPoint-tehtävään?:)Laitan siihen (tietenkin:)) sivuston osoitteen.
  PS. Söpöjä kissoja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitahan toki, ja mainoksena sitten kuvan alareunaan tosiaan se osoite ;)

   Poista