lauantai 2. kesäkuuta 2012

Mietteitä...

"Vain kissa"

Toisinaan ihmiset toteavat minulle: ”piristy, sehän on vain kissa” tai ”oho, aika paljon rahaa laitettavaksi vain kissaan”. He eivät ymmärrä, jos ajan pitkiä matkoja tai kulutan paljon aikaa tai rahaa ”vain kissan” vuoksi.

Monet elämäni hienoimmista hetkistä olen kokenut ”vain kissan” kanssa. Lukuisia tunteja olen viettänyt seuranani ”vain kissa”, mutta hetkeäkään en ole tuntenut oloani unohdetuksi tai yksinäiseksi.

Olen kohdannut joitakin elämäni murheellisimpia tapahtumia ”vain kissan” kanssa ja noina synkkyyden hetkinä ”vain kissan” lempeä kosketus antoi minulle voimaa selvitä surusta ja syyn jatkaa eteenpäin.

Jos sinä olet yksi niistä ihmisistä, jotka ajattelevat, että sehän on ”vain kissa”, varmasti ymmärrät silloin myös termit ”vain ystävä”, ”vain hääpäivä” tai ”vain lupaus”.

Tämä olento, jonka jotkut ajattelevat olevan ”vain kissa”, edustaa minulle elämän suurinta ystävyyttä, luottamusta ja varauksetonta, aitoa iloa. Tämä ”vain kissa” saa minussa esiin myötätunnon ja kärsivällisyyden, jotka tekevät minusta paremman ihmisen.

”Vain kissa” saa parhaimmat puoleni näkyviin ja vie ajatukseni pois itsestäni ja päivän huolista.

Toivon, että jonain päivänä ihmiset ymmärtävät, että tämä eläin ei ole ”vain kissa", vaan tekijä, joka auttaa minua olemaan inhimillisempi ja estää minua olemasta ”vain ihminen”.

Seuraavan kerran, kun kuulen jonkun puhuvan ”vain kissasta”, hymyilen ja ajattelen, että hän ei ”vain tajua".
Hei vaan ja hengissä ollaan (ihme kyllä). Olen tehnyt viimeaikoina niin paljon töitä etten ole ehtinyt ollenkaan päivittää kuulumisia, leikkiä kissojen kanssa, saatikka valokuvata niitä. Tänään sentään saunottiin koko perhe yhdessä, mukaanlukien kissat. Toivottavasti ensi viikko on jo vähän rauhallisempi :) Rentouttavaa lauantai-iltaa kaikille!

9 kommenttia:

 1. On vaikea ymmärtää sellaista, mistä ei ole kokemusta. Ennen kuin kissa tuli elämääni ajattelin kissoja joukkona, nyt tiedän, että ne ovat aivan uskomaton kirjo yksilöitä. Kaikki mitä kuvasit kirjoituksessasi on niin totta. Tunnen itseni etuoikeutetuksi kun saan elellä vain kissan kanssa. Siinä minulla on silmän ja mielen ilo.

  VastaaPoista
 2. Todella hyvin kirjoitettu! Kun on joskus tuntenut esim. kissojen sairastumisen takia huolta ja surua niin tajuaa ettei kyseessä ole "vain kissa" - näin minä asian ajattelen.

  VastaaPoista
 3. Vainkissat on kyl erittäin hyvää seuraa moniin ihmisiin verrattuna!

  VastaaPoista
 4. Kyllä, sinähän sen tiivistit kauniisti <3 "Vain kissa", jotka on mulle tärkeempiä, kuin monet ihmiset.

  VastaaPoista
 5. Tyhjentävästi sanottu, en oikein osaa lisätä siihen mitään♥

  VastaaPoista
 6. Näinhän se on, eivätkä ne töksäyttelijät yhtään arvaa, miten paljon voivat satuttaa vähättelyllään.
  Rauhallisempaa ja leikintäyteistä seuraavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Meidän "vain kissat" ovat kyllä minullekin maailman tärkeimpiä olentoja. :)

  VastaaPoista
 8. Tiedätkö kuka tämän alkuperäinen kirjoittaja on?

  VastaaPoista