lauantai 30. kesäkuuta 2012

Kalavahti

Akvaario on nyt pystyssä ja siellä majailee muutama asukkikin :) Ylppö vahtii uusia tulokkaita silmä tarkkana.13 kommenttia:

 1. Kyllä nyt avautui tytöille mielenkiintoinen kanava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä meillä nyt on luontokanavaa kerrakseen!

   Poista
 2. Kuinkas iso tv tytöille tuli (litroina) ja ketäs siellä jo asustaa?
  Itse olen vastustanut houkutusta hankkia uusi akvaario, kun muistan vielä miten inhottavaa sen 112 litran altaan putsaus teininä oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allas on reilu 100l ja kuten tuolla alempana Wendille vastasin, niin laitettiin ampulleja jotta saatiin muutama kala heti uiskentelemaan ilman viikkojen odottelua.

   Altaassa asustaa kaksi loistokääpiöahventa ja viisi piikkisilmää. Parin viikon päästä sitten ehkä toiset viisi piikkisilmää lisää ja jotain pikkuparvea voisin harkita. :)

   Poista
 3. Hienoa! Minullakin on ollut akvaario joskus teininä, ja putsaus ei ollut kivaa. Nyt kuitenkin on ajatus akvaariosta houkutellut aina satunnaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän se putsaaminen muakin epäilytti, mut eihöhän se onnistu :) Kunhan vaan jaksaa tarpeeksi usein puhdistaa ja vaihtaa vettä, ettei pääse ihan retuperälle koko allas ja sitten se putsaaminen saattaakin olla vähän inhottavampaa.

   Poista
 4. Parasta tässä telkussa taitaa olla se ettei tarvitse maksaa tv-lupamaksuja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lupamaksuja onneksi, mutta muuten tähän telkkariin saa kyllä rahaa palamaan :D

   Poista
 5. Onnittelut altaasta, mutta ettehän te sinne jo kaloja laittaneet? Allas pitäisi ns. kypsyttää ennen kuin sinne voi laittaa kaloja (ellei halua niitä erityisesti rääkätä ja mahdollisesti tappaa)ja ohjeita siihen löytyy vaikkapa tuolta --> http://www.aqua-web.fi/forum/viewtopic.php?f=41&t=67551

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kyllä siellä pari kalaa jo uiskentelee. Ystäväni (pidempiaikainen akvaharrastelija) auttoi altaan pystyttämisessä ja tiesi, että kun laittaa näitä ampulleja niin kalat voi laittaa melko pikaisestikin altaaseen :) http://www.akvaarioon.fi/Prodibio-Start-up-6

   Uusien kalojen tuloa on nyt sitten hyvä odotella parisen viikkoa!

   Tuota aqua-web -foorumia olen lueskellut ja yrittänyt sisäistää mitä kaikkea kalat tarvii :)

   Poista
  2. Minä en noihin usko, mutta mun usko ei auta ketään, heh. Mittaile nitriittiä kuitenkin sieltä altaasta jokunen viikko, jos sitä alkaa muodostumaan niin sitten on odotettavissa nitriittipiikki mikä saattaa koitua kohtalokkaaksi. Tarkkaile myös kaloja, jos ne pyyhkii itseään kasveihin/hiekkaan, on heti tartuttava toimeen. Toivotaan tuon "tekoympin" kuitenkin hoitavan hommansa!

   Poista
  3. Juu, onneks tuo on kaveri on aqua-webin moderaattori ja livetuki taattu ;)

   Poista