sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kysymyksiä ja vastauksia

Saimme kysymyksiä Kitinän henkilökunnalta:

Mikä oli ensimmäinen lemmikkisi?
Ensimmäiset lemmikkini sain muistaakseni ala-asteikäisenä, kaksi gerbiiliä. Gerbiilien piti olla kaksi poikaa, Osku ja Toffo. Myöhemmin Osku osoittautuikin tytöksi ja laskujemme mukaan meillä oli gerbiilien elämän aikana syntynyt melkein 70 poikasta jotka annettiin eläinkauppaan ja tutuille. Yksi poikanen jäi kotiin ja nimeksi tuli Kulta.
Myöhemmin meillä oli hoidossa äitini ystävän seerpapeipot, jotka jäivät meille pidemmäksi aikaa. Muutaman vuoden päästä peipot myytiin kuitenkin eteenpäin.

Mitä rotua et ikinä ottaisi, miksi?
En ole kuullut mistään rodusta mitään pahaa sanottavaa. Yleisesti ottaen en ottaisi hevosta sillä olen allerginen niille.

Tulisko mielestäsi eläintenhankitaan asettaa jonkinlainen ajokortti tms. jotta ihmiset eivät hankkisi lemmikkejä hetken mielijohteesta/ itselleen sopimattomia lemmikkejä?
Ei välttämättä mitään "ajokorttia", mutta ihmiset voisivat ottaa enemmän selvää heille sopivasta lemmikistä/rodusta.

Mikä sinun mielestäsi olisi hyvä ratkaisu rajoittaa eläinten ylijalostusta?
Kissoista puhuttaessa Kissaliitolla onkin hyvät säädökset rotujen ristiinjalostamiselle, mutta tietenkään se ei estä rotujen "pimeätä" risteyttämistä. Hankala kysymys ja asia...

Mikä on lempirotusi, miksi?
No bengali tietysti ;) Ulkonäöllisesti silmääni miellyttää myös burmilla, abessinialainen ja venäjänsininen. Kaikki on ihania!

Mitä lemmikkejä sinulla tällähetkellä on?
Kaksi ihanaa bengalia. :)

Oletko harrastanut mitään lemmikkejesi kanssa?
Valjaissa ulkoilua lähinnä ja kouluttanut muutamia temppuja. Agility on ollut pidempään harkinnassa.

2 kommenttia:

  1. 70 gerbiiliä! Huh. Onneksi meidän kaksi ihan oikeasti oli molemmat tyttöjä.
    Toivottavasti kissoissa ei lähdetä samalle ylijalostamisen linjalle kuin joissakin koiraroduissa, vaikka onhan sitäkin. :/

    VastaaPoista
  2. Voi ei toi gerbiilijuttu:'D mullakin oli pienenä kaks tupsuhäntää:) kissoilla ei onneksi ole samanlaista törkeää ylijalostusta kuin koirien puolella ja meidän onneksemme bengalit eivät taida olla kovin sukusiittoisia suomessa:)

    VastaaPoista