keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Bengalin CV

Myös Täplätytöt löysi maikkarin rotuesittelysivuille ja iloksemme sieltä löytyi myös bengali. Kovin on paikkaansa pitävä esittely, toki joitakin epäkohtia löysimme.

(Teksti kopioitu maikkarin sivuilta.) 
Bengali paljastaa ansioluettelossaan olevansa lempeä pikkuleopardi, jonka turkissa kimaltelee glitteri.

Osaaminen ja erityistaidot
Olen kissa, jolla on "villi" ulkomuoto ja kotikissan rakastava ja luottavainen luonne. Muistutan ulkonäöältäni pientä leopardikissaa! Kuitenkin olen kaunis kesykissa, luonteeltani lempeä ja ihmisrakas. Lemmikkinä olen vilkas, valpas ja leikkisä ja aina hellyyden puuskan sattuessa mitä suloisin sylikissa.


Lisäksi olen älykäs kissa, ja minulla on monia viehkeitä erikoispiirteitä. Yleisesti useista kissaroduista poiketen en esimerkiksi inhoa vettä ja turkissani voi olla glitteriä!
 - Noh, läheskään kaikki bengalit eivät rakasta vettä. Meillä Ylppö on tottunut suihkuttelija-vesipeto (kuten Youtube-videoista olette saattaneet huomata.), mutta Stella ei perusta vedestä juuri ollenkaan. Ns glitteriä löytyy molempien turkista.


Koulutus ja työkokemus
Rotuni sai alkunsa Yhdysvalloissa 1970-luvulla. Eräs Kalifornian yliopiston tutkija risteytti leopardikissoja muiden kissojen kanssa tutkiessaan aasialaisen leopardikissan sairauksien vastustuskykyä. Tarkoituksena kesykissan ja leopardikissan geenien yhdistämisen avulla oli parantaa kesykissan vastustuskykyä kissaleukemiaa vastaan.

Risteytysten tuloksena syntyi bengalina tunnettu kissarotu – eli minä! Ensimmäiset bengalit rekisteröitiin vuonna 1983. Suomessa meitä bengaleita on ollut 1990-luvulta lähtien.

Harrastukset ja mielenkiinto
Olen atleettinen eläin ja olen hyvin kiinnostunut ympäristöstäni. Olen myös voimakas, ketterä, tasapainoinen ja ennen kaikeea viehkeä. Siksi lienen taitava ja innokas kiipeilijä; pidän korkeista paikoista. Muun muassa ovien aukaisu ja valojen sytyttely ovat tuiki tavallisia harrasteita minulle, olenhan utelias ja nokkela katti! Sinun kannattaakin hankkia lapsilukot..
- Tässä korostaisin: Olen ERITTÄIN kiinnostunut ympäristöstäni.

Vapaana ulkoilemaan minua ei pidä päästää, sillä vietit vievät minut nopeasti pitkille retkille, joilta paluu on aina epävarmaa. Opin kuitenkin kulkemaan valjaissa mainiosti! En ole kovaääninen taikka puhelias, mutta vastaan kyllä jos jotain kysytään ja opin juttelemaan, jos siihen rohkaistaan. Hellyydenkipeänä kehrään herkästi.


Tulen yleensä hyvin toimeen myös lasten, koirien ja monien muidenkin lemmikkien kanssa. Pidän vedestä, ja avustan mielelläni sinua astioiden pesussa tai kylpemisessä!

Muuta
Olen keskikokoinen tai suuri kissa. Uros voi painaa jopa 10 kiloa! Tyypillistä minulle ovat lihaksikas ja pitkänomainen vartalo, pienehkö pää suhteessa vartaloon, pienet, pyöreäkärkiset, matalalle asettuneet korvat sekä silmiinpistävät viiksityynyt. Vahva ja keskipitkä häntäni muistuttaa suurten kissaeläinten häntää, suuret soikeat, lähes pyöreät silmät melko pienessä päässäni tekevät minusta villin ja ilmeikkään yöeläimen näköisen.
- Kuinka moni on nähnyt bengalin, jolla on pienet ja pyöreäkärkiset korvat? 

Silkkinen turkkini on joko täplikäs tai marmorikuvioinen. Pohjaväriltään olen perinteisesti ollut ruskea tai lumivärinen, mutta myös hopeisia, sinisiä ja mustia bengaleita on olemassa. Lisäksi turkkini voi kimaltaa, joka on vain minun rodulleni ominaista! Glitterin eli kimalluksen saavat aikaan karvan sisällä olevat valoa heijastavat ilmakuplat. Sen havaitsee parhaiten auringonvalossa, jossa näyttää siltä kuin turkissani kiiltelisi kultapölyä. Lumivärisillä kissoilla glitter on kristallinhohtoista.
- Bengali-värigalleria 

Motto
Ei kaikki kultainen kimalla.

Suosittelijat 
Ne jotka odottavat lemmikiltään huomiota ja leikkisyyttä!

3 kommenttia:

  1. Bengali on ihana! No on kaikki kissat tietysti, mutta jos olosuhteeni olis toisenlaiset, bengali olisi YKSI niistä MONISTA kissoista joka saisi kodin ja pusuja!

    VastaaPoista
  2. Bengalikuume on paha sairaus ;) yhtäkkiä huomasin itsekkin et yhden bengalin lisäks meillä oli pian jo toinen :D

    VastaaPoista
  3. Uskallan olla eri mieltä kohdasta " en ole kovaääninen taikka puhelias":D Adil ainakin on puhelias ja puheripulin yllättäessä myös erittäin kovaääninen. Sen pieni-ja pyöreäkorvaisen minäkin haluan nähdä ;)Eiköhän ne ole niitä F1-sukupolven kissoja...

    VastaaPoista